woman scientist checking at meat

Ερευνητικά Έργα

1. Ανάπτυξη τεχνογνωσίας παρακολούθησης των θερμοκρασιακών μεταβολών και της μικροβιολογικής κατάστασης κατεψυγμένου γύρου από την παραγωγή μέχρι την έψησή του.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία “ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Α.Β.Ε.” με προϋπολογισμό 18.000 Ευρώ. Επιστημονικός υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, Συμμετέχοντες ερευνητές: (1) Καθηγητής Βλαδίμηρος Λουγκοβόης, (2) Επίκουρη Καθηγήτρια Δήμητρα Χούχουλα. Διάρκεια προγράμματος: 09/02/2016 έως 31/03/2017.

2. Εστίαση-Έλεγχος της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων σε χώρους μαζικής εστίασης - Παρεμβατικά προγράμματα.

(MIS 372969). ΕΣΠΑ- Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συμμετέχοντες: (1) ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων), (2) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τομέας Φαρμακογνωσίας – Χημείας Φυσικών προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής, (3) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Χημείας Τροφίμων), (4) ΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων – Παράρτημα Καρδίτσας, Εργαστήριο Ανάλυσης Τροφίμων και Εργαστήριο Κυτταρικών Καλλιεργειών), επιστημονικός υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 610.414 € (2012-2014).

3. Εκτίμηση της αντιμικροβιακής δράσης των κλασμάτων της μαστίχας πριν και μετά τον εγκλωβισμό τους σε λιποσωμικούς φορείς με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου ζωής και τη βελτιστοποίηση βιολογικών δράσεων και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων γάλακτος

χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση (Αρχιμήδης III – Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στα ΤΕΙ). Συμμετέχοντες: (1) ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων & Τμήμα Κοσμητολογίας – Αισθητικής), (2) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τομέας Φαρμακογνωσίας – Χημείας Φυσικών προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής, (3) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Χημείας Τροφίμων), (4) ΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων – Παράρτημα Καρδίτσας, Εργαστήριο Ανάλυσης Τροφίμων και Εργαστήριο Κυτταρικών Καλλιεργειών). Επιστημονικός υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 95.000 € (2011-2014).

4. Αντιιδρωτικά και Υγεία

χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση (Αρχιμήδης III – Ενίσχυση Ε-ρευνητικών Ομάδων στα ΤΕΙ). Συμμετέχοντες: (1) ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Κοσμητολογίας – Αισθητικής και Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων), (2) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ερ-γαστήριο Φαρμακευτικής Χημείας & Ορμονολογικό Εργαστήριο), (3) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, Εργαστήριο Βιοχημείας). Επιστημονικός υπεύθυνος: Καθηγήτρια Ευαγγελία Πρωτόπαπα, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 83.000 € (2011-2014).

5. Μαγνητικά νανοσωματίδια για την ταχεία διάγνωση παθογόνων σε τρόφιμα, σηψαιμία και λοιμώξεις του ΚΝΣ: Μία καινοτόμος τεχνική, κοινή για την επίλυση μείζονος θέματος δημόσιας υγείας και επείγουσας ιατρικής

χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση (Αρχιμήδης III – Ενίσχυση Ε-ρευνητικών Ομάδων στα ΤΕΙ). Συμμετέχοντες: (1) ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων), (2) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ιατρική Σχολή Αθηνών), Επιστημονικός υπεύθυνος: Επίκουρη Καθηγήτρια Δήμητρα Χούχουλα, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 83.000 € (2011-2014).

6. Σύγχρονες Τεχνικές και Χρυσά Νανοσωματίδια για την Διασφάλιση της Ποιότητας των Τροφίμων

χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του εσωτερικού προγράμματος «Ενίσχυση Ερευνητών του ΤΕΙ Αθήνας για το έτος 2015 με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Βλαδίμηρο Λουγκοβόη και που διαχειρίζεται ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΤΕΙ Αθήνας ο προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 5.000 € (2015-2017).